Dagrofa har en offensiv strategi om at bidrage til en positiv udvikling i by og på land.
En lokal dagligvarebutik har en stor betydning
for et områdes attraktivitet, bosætning og
lokaludvikling. Ifølge en analyse foretaget af
Dansk Ejendomsmæglerforening for De Samvirkende Købmænd (DSK) falder huspriserne
ofte med ti procent eller mere, når den sidste
dagligvarebutik lukker.
#FremgangSammen
Stigende efterspørgsel på borgerprojekter
I løbet af de senere år er der startet op mod 100 borgerdrevne mindre supermarkeder sammen med borgerne, udenfor de største byer. Disse butikker åbner typisk, fordi den eksisterende dagligvarebutik er lukningstruet eller måske allerede lukket. Borgerne indsamler i fællesskab midler – og en ny butik åbner. Til gavn for borgerne og fællesskabet. Men også for huspriserne, skolerne og turisterne, der gerne vil opleve alle dele af Danmark.
Borgerne i Gudme gik sammen
Efter Borgerne i Gudme gik sammen og fik ny købmand, har både borgere og erhverslivet støttet om butikken der har øget sin omsætning med 22%.
Butikken kører nu ugentligt ud med varer til byens ældre og sponsere håndboldklubben for at give tilbage til byens borgere.
Borgerprojekter i MIN KØBMAND
Borgerne ejer bygning
Købmanden ejer butikken
Der er nogen, der skal tage initiativet, og indsatsen skal forberedes grundigt. Der skal altså være en lille og engageret arbejdsgruppe, bestående af de rigtige mennesker, der går forrest. Nogle steder tages det første skridt af købmanden, og andre steder er det en lokal borgerorganisation, der går forrest. Dagrofa vil være med i proccesen om at finde den rigtige købmand og sikre en fair aftale med købmand og borgergruppe